Ga terug punaise

Onze website is vernieuwd! Wat is er precies veranderd?

clipboard item

Op het moment dat je eigen website niet meer uitdraagt waar je bedrijf voor staat, is het hoog tijd om de webdesign diensten opnieuw in te zetten. Dat dachten wij zelf ook en daarom zijn we ook met onze eigen website aan de slag gegaan. Vergeleken met onze vorige website zijn er een aantal zaken flink aangepakt met als resultaat: een website die beter werkt voor ons en (vooral) voor onze klanten.

Uitbreiding van onze diensten

Ondernemers hebben steeds meer in de gaten dat het opzetten van een website een professionele aanpak vereist om hier rendement uit te halen. Wij helpen onze klanten graag om hun doelen te verwezenlijken en hebben ons dienstenpakket hierop aangepast. Het blijven optimaliseren van uw website maakt het verschil tussen een website 'voor erbij' en een website waar u als bedrijf echt iets uithaalt. Wij praten hier over zoekmachine optimalisatie en, het minder bekende maar misschien nog wel belangrijker, conversie optimalisatie. Dat laatste heeft te maken met de simpele vraag: hoe vergroot ik de kans dat mijn bezoekers ook daadwerkelijk gebruik gaan maken van mijn diensten of producten?

De nieuwe website legt ook de aandacht op ons veelzijdige dienstenpakket. Vanaf nu heeft u slechts te maken met één partij (als u dat wilt natuurlijk!). Zo kunnen wij alle grafische ontwerpen verzorgen, zowel voor online als voor drukwerk. Dus niet alleen logo's en huisstijlen, maar ook folders, brochures, advertenties, flyers, beursmaterialen, enzovoorts. Dit geldt ook voor uw website, wij regelen voor u zaken zoals webhosting (met 99,9% uptimegarantie!), domeinnaamregistratie en website fotografie. Maar er is meer...

Gebruiksvriendelijkheid / Usability

Onze korte uitleg over conversie gaf al aan waar een website op gericht moet zijn, namelijk op de gebruiker. De gebruikerservaring is namelijk zeer bepalend voor de waardering en uiteindelijk het succes van een website of applicatie. Als u een goede ervaring heeft op een website is de kans groter dat u daar later terugkomt of producten/diensten afneemt. Dit geldt ook voor software: een desktop- of webapplicatie die prettig werkt zal u met plezier vaker gaan gebruiken. Software zeg je? Jazeker, door middel van user interface design en usability engineering kunnen wij ook softwarebedrijven helpen om desktop- en webapplicaties gebruiksvriendelijker te maken.

Het nieuwe webdesign

Vergeleken met ons vorige webdesign, wilden we dit keer een ontwerp met een lichtere achtergrond die tevens een stuk ruimer van opzet is. Op deze manier willen wij het geheel een frisse en 'luchtige' uitstraling geven, waardoor het voor de bezoeker aangenamer is om door de website te navigeren. Het begon met het interactieontwerp...

Interactieontwerp

Zoals het bij een goede maatwerk website hoort, zijn we eerst begonnen met het maken van een interactieontwerp. Een interactieontwerp kan worden gezien als een soort digitale schets waarbij we bepalen hoe de layout eruit komt te zien met, zoals de naam het al aangeeft, de interactie tussen de website en de gebruiker. Tijdens deze stap wordt er over verschillende dingen nagedacht. Zo moet het voor de terugkerende bezoeker zo duidelijk mogelijk zijn waar hij of zij een offerte kan aanvragen en nieuwe bezoekers moeten in een zo kort mogelijke tijd overtuigd kunnen worden.

Webdesign & webontwikkeling

Nadat we het interactieontwerp volledig hadden uitgewerkt en getest, zijn we begonnen met het maken van het uiteindelijke ontwerp: het webdesign. Een webdesign met een mooie (ofwel 'skon' zoals we dat in Helmond zeggen!) uitstraling is voor ons natuurlijk extra belangrijk, omdat het ons visitekaartje is. In het ontwerp hebben we bewust gekozen voor wat meer witruime, zodat de ontwerpen en grafische uitingen er goed uitspringen. Na het afronden van het webdesign moest er uiteraard nog de code worden geschreven (webontwikkeling), waarin het resultaat van het webdesign (dan nog een plaatje) wordt omgezet naar een volledig functionerende website.

Nog lang niet klaar (en dat zal het ook nooit zijn)

Dat leest u goed, een website is eigenlijk nooit af en dus zullen we ook aan onze website blijven werken. Behalve updates van projecten en het regelmatig toevoegen van artikelen in ons clipboard, zullen we de website in optimale conditie houden door gebruik van de laatste technieken en door zoekmachine- & conversie optimalisatie. Op korte termijn zullen we al aanpassingen doen door het toepassen van responsive design (hierover later meer) en het toevoegen van meer slides op de voorpagina. Bovendien zal straks elke dienst een aparte pagina krijgen, zodat het voor onze bezoekers nog duidelijker wordt wat elke dienst precies inhoudt.

Naar de homepagina van onze website